Astmul afecteaza, in prezent, peste 300 de milioane de oameni din intreaga lume si conform statisticilor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, se estimeaza ca pana in anul 2025, numarul persoanelor care sufera de aceasta afectiune va creste cu inca 100 de milioane.
In Romania se estimeaza ca aproximativ 1 milion de persoane sufera de astm, numarul acestora fiind in continua crestere. Cea mai mare pondere este inregistrata in randul copiilor cu varsta cuprinsa intre 7-8 ani, astfel ca, 1 din 10 copii cu varsta scolara sufera de astm bronsic.
In acest context, astmul devine una dintre cele mai serioase probleme de sanatate publica la nivel mondial.
Anul acesta, Ziua Mondiala a Astmului este marcata, in data de 3 mai, printr-un eveniment organizat de Societatea Romana de Pneumologie in parteneriat cu G.I.N.A. (Global Initiative for Asthma).
Sub mesajul âAstmul poate fi controlat!â, manifestarea urmareste informarea publicului cu privire la posibilitatea de control al astmului, care poate evita crizele specifice acestei afectiuni si spitalizarea.
Conferinta dedicata Zilei Mondiale a Astmului face parte din programul desfasurat de G.I.N.A. la nivel mondial, care vizeaza informarea unui numar cat mai mare de pacienti cu privire la managementul de control al bolii si reducrea numarului de spitalizari cauzate de astm cu 50% la nivel global, pana in anul 2015.
Conferinta de presa dedicata Zilei Mondiale a Astmului este, in primul rand un eveniment de popularizare si constientizare a prevalentei in continua crestere a astmului, precum si a implicatiilor sale economice si sociale serioase. In al doilea rand, scopul acestui eveniment este sa faca cunoscut programul initial de G.I.N.A. la nivel mondial, de control al astmului pentru o viata fara compromisuri a paceintului cu astm.
Leave a reply