In cadrul celei de a 51- a Intalniri Anuale a Societatii Americane de Hematologie ce se desfasoara in aceste zile la New Orleans au fost prezentate rezultatele actualizate ale studiului pivotal de faza III CLL8. Aceste rezultate demonstreaza o crestere a ratelor de supravietuire la pacientii cu leucemie limfocitara cronica netratati anterior, in urma tratamentului cu Rituximab (MabThera) comparativ cu pacientii tratati numai cu chimioterapie.
“Tratamentul cu rituximab in cadrul studiului randomizat CLL8 a demonstrat pentru prima data ca un tratament specific de prima linie pentru leucemia limfocitara cronica poate imbunatati supravietuirea globala”, a declarat Prof. Michael Hallek, de la Universitatea din Koln, Germania, investigator principal din partea Grupului German de Studiu al Leucemiei Limfocitare Cronice (GCLLSG). “Rezultatele sustin recomandarea de folosire a fludarabinei, ciclofosfamidei si rituximabului (FCR) ca terapie standard pentru pacientii cu leucemie limfocitara cronica cu un status de performanta bun.”
Noile date din studiul de faza III CLL8 au aratat ca 87.2 % dintre pacientii cu leucemie limfocitara cronica netratati anterior care au primit Rituximab in combinatie cu FC erau in viata dupa mai mult de 3 ani, comparativ cu 82.5% in cazul pacientilor care au primit doar chimioterapie cu (p=0.012). Dupa o perioada de urmarire mai mare de 3 ani, pacientii care au primit Rituximab plus FC au inregistrat o supravietuire mediana fara progresia bolii (PFS) de 51.8 luni, comparativ cu 32.8 luni in cazul celor care au primit numai FC. Nu au aparut noi semnale de siguranta in studiul CLL8, iar profilul de siguranta a fost in concordanta cu experienta anterioara cu Rituximab.
Studiul CLL8 este un studiu international desfasurat de Grupul German Pentru Studiul Leucemiei Limfocitare Cronice si prof. Michael Hallek (Koln, Germania). In studiu au fost inclusi 817 pacienti cu leucemie limfocitara cronica care au primit tratament de prima linie. Studiul s-a desfasurat in 191 de centre din 11 tari. In cadrul acestui studiu randomizat, pacientii au primit fie Rituximab in combinatie cu chimioterapie (fludarabina si ciclofosfamida) fie numai chimioterapie. Obiectivul primar al studiului a fost supravietuirea fara progresia bolii. Nu au aparut semnale de siguranta neasteptate legate de tratament.
![](https://pharma-business.ro/wp-content/uploads/2013/04/pharma.png)
Leave a reply