La 15 noiembrie, AstraZeneca a anuntat rezultatele studiului SATURN, potrivit carora tratamentul intensiv cu statine impiedica progresia aterosclerozei coronariene.
In urma studiul SATURN (Study of Coronary Atheroma by InTravascular Ultrasound: Effect of Rosuvastatin Versus AtorvastatiN), s-a demonstrat ca tratamentul activ cu statine scade LDL-C (colesterolul ârauâ) la o medie de 70 mg/dL sau mai putin, creste HDL-C (colesterolul âbunâ) la aproximativ 50 mg/dL si reduce rata de progresie a placii de aterom.
CRESTOR (rosuvastatina) a redus semnificativ valorile LDL-C in raport cu atorvastatina 80 mg, dar diferenta dintre cele doua medicamente nu a fost foarte mare din punct de vedere statistic (-1,22% versus -0,99%; p=0,17).
Pentru tinta secundara a studiului in vederea stabilirii volumului total de ateorm, rosuvastatina a demonstrat o reducere semnificativa fata de atorvastatina (6,39 mm3 fata de -4,42 mm3; p=0,01).
âAceste rezultate sunt vesti bune pentru pacientii cu boli cardiovasculare si sustine ceea ce stim deja despre CRESTOR. Asasar, CRESTOR scade in mod semnificativ LDL-C, creste HDL-C si ajuta pacientii sa ajunga la un LDL-C mai mic de 70 mg/dL. De asemenea, SATURN a demonstrat inca o data faptul ca medicamentul CRESTOR ajuta la reducerea ratei de progresie a placii de ateromâ, a declarat Howard Hutchuinson, reprezentant medical AstraZeneca.
Leave a reply