Boehringer Ingelheim a anuntat rezultatele interimare ale studiului SOUND-C2, care au evidentiat potentialul combinatiei dintre moleculele BI 201335 si BI 207127, fara utilizarea interferonului, in diminuarea efectelor tratamentelor anterioare in cazul hepatitei C.
In cadrul intalnirii anuale a Asociatiei Americane pentru Studiul Afectiunilor Ficatului (AASLD), compania Boehringer a prezentat rezultatele unei analize interimare pre-specificate a datelor unui studiu de Faza IIb, denumit SOUND-C2. Aceste date au aratat ca folosirea in combinatie a doi compusi orali cu actiune directa (inhibitorul de proteaza BI 201335 si inhibitorul de polimeraza BI 207127) asupra virusului hepatitic C, cu sau fara ribavirina (RBV), a determinat rate pozitive de raspuns virologic in saptamana a 12-a de tratament in cazul pacientilor naivi infectati cu genotip-1 (GT1), cel mai dificil genotip HCV de tratat. Cea mai scurta durata de tratament analizata in cadrul studiului (16 saptamani) a obtinut RVS12 pentru 59% din pacienti. Niciunul din cele cinci brate ale studiului nu a inclus tratamentul cu interferon.
âAsteptam cu nerabdare rezultatele finale ale studiului SOUND-C2. Dezvoltarea unui regim terapeutic antiviral oral cu actiune directa, fara interferon, subliniaza obiectivul Boehringer Ingelheim de a elimina interferonul din tratamentul HVC si totodata angajamentul de a oferi tratamente noi si inovatoare in virologieâ. Datele din portofoliul anti-HVC demonstreaza angajamentul nostru de a adresa provocarile reale cu care se confrunta pacientii cu HVC la nivel global, inclusiv populatiile de pacienti cu tipuri de virus dificil de tratatâ, a declarat prof. Klaus Dugi, vicepresedintele Corporate Senior Medicina Boehringer Ingelheim.
Leave a reply