European Food Safety Authority (EFSA), United States Department of Agriculture (USDA) impreuna cu World Health Organization/ Food and Agriculture Organization (WHO/FAO) au publicat noi recomandari cu privire la importanta inlocuirii grasimilor saturate cu cele polinesaturate si mononesaturate.
Cele mai recente recomandari vin de la EFSA, in urma solicitarilor Comisiei Europene cu privire la grasimile consumate de populatie. Concluziile EFSA, bazate pe cercetarile stiintifice derulate la nivelul fiecarui stat european membru, exprima necesitatea reducerii consumului de grasimi saturate, prin inlocuirea acestora cu grasimi nesaturate.

„Grasimile reprezinta o componenta importanta in dieta noastra, insa nu toate au aceeasi calitate. Noile indicatii mentioneaza ca ar trebui sa alegem acele tipuri de grasimi care mentin nivelul colesterolului in limite normale. Este bine sa consumam grasimi nesaturate, ce se regasesc cu precadere in alimente precum peste, seminte oleaginoase, uleiuri vegetale si in produse pe baza lor, cum ar fi margarina tartinabila de noua generatie”, a declarat dr. Ciprian Constantin, membru al Fundatiei Pentru Alimentatie Sanatoasa.
In România, alimentatia dezechilibrata este una dintre cauzele majore ale bolilor cardiovasculare, 2 din 3 români suferind de aceasta afectiune, se arata in comunicatul de presa.

Leave a reply