Prolia (denosumab), medicament benefic pentru tratamentul femeilor cu osteoporoza de postmenopauza, care prezinta un risc crescut de fracturi de fragilitate, este disponibil si in farmaciile din Romania.
Noul tratament reduce riscul fracturilor la nivelul tuturor situsurilor scheletale, prin intermediul unei simple injectii administrate subcutanat, o data la 6 luni.
In Romania, 1,3 milioane de femei aflate la menopauza sufera de osteoporoza, dintr-un total de 4 milioane de femei cu varsta de peste 50 de ani.
Chiar daca sunt disponibile pe piata mai multe optiuni de tratament, multe dintre femeile afectate de osteoporoza prezinta fracturi din cauza unei slabe aderente la tratament.
Cu o eficienta dovedita, denosumab ofera femeilor diagnosticate cu osteoporoza o noua alternativa la tratamentele actuale.
Amgen si GlaxoSmithKline (GSK) colaboreaza pentru oferirea Prolia ca optiune de tratament femeilor in postmenopauza cu osteoporoza din Europa, inclusiv din Romania.
âPrin lansarea Prolia in Romania, specialistii din domeniul medical precum si pacientele acestora pot beneficia de un mod de abordare inovativ, care reduce fracturile in zonele cheie ale structurii osoase, in mod eficient si sigur. Administrarea subcutanata, o data la sase luni, imbunatateste starea de sanatate a pacientei si duce la o complianta crescuta a acesteia la tratament. In acelasi timp, noul produs contribuie la reducerea bolii si creste calitatea vietii pacientelorâ, a declarat Conf. Dr. Catalina Poiana, Medic primar endocrinolog, Institutul National de Endocrinologie, C.I. Parhon Bucuresti.
Din punct de vedere financiar, fracturile osteoporotice au un impact semnificativ asupra pacientilor si a serviciile medicale. Costurile medicale osteoporozei, in Europa, au fost estimate la mai mult de 36 de miliarde de euro anual si se asteapta ca acestea sa creasca pana la 76,7 miliarde de euro in 2050, pe masura ce populatia imbatraneste.
Leave a reply