Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii Bucuresti in colaborare cu Facultatea de Farmacie a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti organizeaza masteratul interdisciplinar de „Biostatistica”
Prin cursurile generale de biostatistica, analiza datelor si software statistic se urmareste formarea unei culturi generale statistice, intelegerea si deprinderea tehnicilor de bioinformatica. Se urmareste, pentru absolventii cu diploma ai acestui masterat, posibilitatea inscrierii la o scoala doctorala in vederea obtinerii titlului stiintific de doctor in domeniul biostatisticii/ bioinformaticii. Se intentioneaza propunerea unui proiect de cercetare cu participarea masteranzilor in cadrul programului european Marie Curie „Transfer of Knowledge -ToK” in colaborare cu Academia Europeana de Cercetarea Medicamentului, in functie de rezultatele obtinute pe parcursul anului 2006.
Cursurile cu specific de analiza datelor rezultate din experimentele clinice vor fi prezentate de cadre didactice de la Facultatea de Farmacie, urmand ca cele de statistica si informatica sa fie prezentate de cadrele didactice de la Facultatea de Matematica si Informatica.
Durata studiilor este de 4 semestre la finalul carora absolventii vor sustine o lucrare de disertatie. Toate cursurile se gasesc in format electronic pe pagina Web a Facultatii de Matematica si Informatica a Universitatii Bucuresti si sunt accesibile cursantilor pe baza de parola. Saptamanal au loc intruniri de 6-8 ore cu cursantii, prilej de prezentare condensata a cursurilor si de lucru in laboratoare. Cursantii pot adresa prin email titularilor de curs intrebari legate de materie si de orice probleme legate de cursul respectiv. La majoritatea cursurilor notarea se face pe baza proiectelor propuse din timp de cadrele didactice.
Absolventii cu lucrare de disertatie a acestui masterat primesc diploma corespunzatoare eliberata de Universitatea din Bucuresti.
Se pot inscrie la acest masterat absolventii cu diploma de licenta in farmacie, medicina, matematica, informatica, fizica, chimie, biologie si absolventii institutelor cu profil politehnic.
Admiterea se face pe baza de dosar (copii legalizate dupa certificatul de nastere, de casatorie, diploma de licenta si 3 fotografii tip buletin) ce se depune la secretariatul Facultatii de Matematica si Informatica pana pe 22 septembrie. Criteriul de selectie este media anilor de studii fara luarea in considerare a mediei de licenta. Numarul de locuri aprobat este de 50.
Taxa de inscriere este de 150 RON.
Taxa de scolarizare semestriala in anul universitar 2006-2007 este de 900 RON.
Leave a reply