373 de spitale vor trece in subordinea administratiei publice locale, a anuntat ministrul Sanatatii, Cseke Attila, dupa sedinta Executivului.
Astfel, functionarea spitalelor in subordinea administratiei publice locale va fi reglementata prin ordonanta de urgenta, iar lista unitatilor sanitare respective, prin hotarâre de guvern.
"Nu facem o descentralizare politica. Procesul are loc cu oameni, pentru oameni, si ofera posibilitatea unui viitor mai bun in sistemul sanitar. Decizia va fi adusa mai aproape de comunitatea locala", a spus Cseke.
Conform noilor reglementari, managerul spitalului va putea fi numit in urma unui concurs organizat de consiliul de administratie al unitatii sanitare, in care administratia locala va fi majoritara, a mai spus Cseke.
Ministrul Sanatatii a mai precizat ca datoriile acumulate de toate spitalele pâna la 31 martie, care totalizeaza aproape 674 milioane de lei, vor fi platite de la bugetul de stat inainte de 1 iulie.
In reteaua Ministerului Sanatatii vor ramâne 62 unitati sanitare de interes national, respectiv institute publice, o serie de spitale clinice judetene de urgenta (cele din centrele universitare importante), spitalele cu profil de psihiatrie si spitale monospecialitate.
Leave a reply
Leave a reply