GSK are in vedere gasirea unui investitor pentru fabrica de la Brasov pana la sfarsitul anului, ca urmare a deciziei de retragere a fabricii din reteaua globala de productie.

Motivul pentru care compania a decis sa-si retraga reteaua de productie din Romania are la baza analize recent efectuate la nivelul retelei privind formele solide orale. Decizia este determinata de supra-capacitatea de productie actuala pentru formele solide orale.
De asemenea, potrivit reprezentantilor, reteaua de productie a companiei a inregistrat in ultimii ani o scadere semnificativa a volumelor formelor solide orale si multe dintre produsele in forma solida mature vor continua sa inregistreze scaderi in urmatorii 5 ani.
Potrivit directorului general GSK Romania, Pascal Prigent, capacitatea actuala a fabricii din Brasov nu este in prezent utilizata la maxim si nu exista nici un potential de crestere pe termen lung pentru ca alte produse sau volume sa fie fabricate aici. “Decizia nu are nicio legatura cu performanta fabricii din Brasov si nici nu este un semn al faptului ca GSK nu mai investeste in piata din Romania. Decizia vine ca urmare a unui val de patente expirate care a dus la un exces de capacitate privind formele solide orale. GSK ramane dedicata pietei din Romania unde vom continua sa fim un angajator important, cu peste 650 de angajati in diviziile farma si distributie si intentionam sa investim in urmatorii 5 ani intre 8 si 10 milioane euro in cercetare si dezvoltare”, a declarat Pascal Prigent.
GSK va explora in urmatoarele 6 luni, posibilitatea de a vinde fabrica de la Brasov catre un potential cumparator cu regim tranzitoriu de productie, care sa permita, intr-o perioada scurta de timp, transferul produselor sale catre alte fabrici si introducerea produselor cumparatorului in fabricatie. Daca nu va fi identificat un cumparator in aceasta perioada, GSK va incepe procedurile de inchidere a fabricii. Reprezentantii GSK au precizat ca productia va continua pana la transferul tuturor produselor catre alte fabrici, dar nu mai tarziu de a doua jumatate a anului 2015.

Leave a reply