Despre Ginkgo biloba se crede ca are calitatii curatoare, actioneaza asupra fluxului sanguin si a libidoului, dar amelioreaza si memoria.

Cu toate acestea, un studiu recent a demonstrat ca administrarea de Ginkgo biloba nu este eficace in reducerea incidentei dementei la pacientii in varsta, asa cum se credea anterior. Studiul desfasurat in mai multe centre academice din Statele Unite a implicat 3.069 de subiecti cu varsta egala sau mai mare de 75 de ani, cu nivel cognitiv normal sau cu o usoara deteriorare a acestuia. Acestia au fost desemnati in mod cazual sa primeasca extract de Ginko biloba, de 2 ori pe zi, sau placebo.

Pe durata studiului (in medie 6 luni), 532 de pacienti au fost diagnosticati cu dementa (246 in grupul placebo si 277 in grupul Ginkgo biloba ), constatandu-se ca procentul subiectilor afectati nu diferea de la grup la grup ceea ce a dus la concluzia ca Ginkgo biloba nu a produs nici un efect asupra progresiei bolii.

Lon S Schneider, cercetator in cadrul University of Southern California, a afirmat ca sunt necesare si alte studii cu extracte standardizate de Ginkgo Biloba, pentru ca la ora actuala se mentine incertitudinea asupra activitatii farmacologice si asupra efectelor clinice ale acestei plante. (Sursa: Journal of American Medical Association, 2008)

Leave a reply