Ministerul Sanatatii Publice organizeaza la data de 7 martie 2007 examen pentru obtinerea titlului de specialist.
La acest examen se pot prezenta:
1. Medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti, inclusiv cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala, confirmate in rezidentiat, care la data de 30 iunie 2007 incheie stagiul de pregatire (inclusiv audierea cursurilor-conferinta), conform programei de pregatire pentru fiecare specialitate;
2. Medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti, inclusiv cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala, confirmate in rezidentiat, care au incheiat stagiul de pregatire si care din motive justificate nu au sustinut acest examen sau nu l-au promovat in sesiunile anterioare. Prezentarea se face cu respectarea prevederilor art.12(2) din H.G. nr.899/2002 („Absolventii stagiilor de rezidentiat se pot prezenta la examenul de finalizare in primii 2 ani de la absolvire”);
3. Medicii, medicii dentisti si farmacistii cetateni romani, care au efectuat specializarea in afara Romaniei si indeplinesc conditiile stabilite de HG nr.970/2004, art.7*);
4. Medicii specialisti sau primari care au efectuat cu aprobarea Ministerului Sanatatii Publice, pregatire in vederea obtinerii celei de-a doua specialitati si care la data de 30 iunie 2007, incheie stagiul de pregatire in noua specialitate;
5. Medicii specialisti sau primari incadrati in clinici universitare, care la data de 30 iunie 2007, indeplinesc conditiile prevazute de art.2(1) din Ordinul comun MS si MEC nr.546/4260/2004 **).
Examenul se va desfasura in centre universitare medicale.
Arondarea pe aceste centre universitare medicale si componenta comisiilor nationale de examen, va fi stabilita de Ministerul Sanatatii Publice, dupa terminarea inscrierilor, in functie de solicitari, de numarul candidatilor si de posibilitatile de a institui comisii de examinare la nivelul acestor centre.
Arondarea va fi comunicata prin autoritatile de sanatate publica din centrele universitare medicale respective, la data de 21 febr.2007.
Tematicile dupa care se vor desfasura examenele in aceasta sesiune au fost publicate in „Viata Medicala” incepand cu nr. 10/9 martie 2001, cu exceptia specialitatilor:
Chirurgie orala si maxilo-faciala si chirurgie dento-alveolara – revizuite si publicate in „Viata Medicala” nr. 43/24 oct.2003, endocrinologie publicata in „Viata Medicala” nr.4/25 ian.2002, farmacie clinica publicata in „Viata Medicala” nr.11/2 mart.2004, Radiologie si imagistica medicala – revizuita si publicata in „Viata Medicala” nr. 45/7 nov.2003 si ortopedie pediatrica revizuita si publicata in „Viata Medicala” nr.21/27 mai 2005. Medicii rezidenti confirmati in specialitatea O.R.L. vor sustine examenul dupa tematicile publicate in anul 1993.
Examenul va consta dintr-o proba scrisa cu 10 intrebari timp de 2 ore si probe clinice si/sau practice in functie de tematica fiecarei specialitati.
Media minima de promovare este 7,00.
Medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti din reteaua de asistenta medicala, vor depune dosarele de inscriere la autoritatile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie, pana la data de 12 februarie 2007, inclusiv.
Cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala vor depune dosarele de inscriere pana la data de 12 februarie 2007, inclusiv, la Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti – str. Bodesti nr. 1, sector. 2, Bucuresti; telefon: 255.15.74.
Candidatii prevazuti la punctele 3 si respectiv 5 vor depune dosarele de examen la Ministerul Sanatatii Publice pana la data de 12 febr.2007, inclusiv.
Tabelele nominale cu candidatii inscrisi, vor fi transmise pana la data de 14 febr.2007, pe adresa de e-mail specialist@perfmed.ro la Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti – str. Bodesti nr. 1, sector. 2, Bucuresti.
Tabelele originale cu candidatii insotite de adresa cu semnaturi si discheta se vor transmite prin prioripost la Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti ââ¬â str. Bodesti nr. 1, sector. 2, Bucuresti, pana la data de 20 febr.2007.
Intreaga responsabilitate a completarii corecte a datelor din tabel revine autoritatilor de sanatate publica, respectiv ministerelor cu retea sanitara proprie.
Listele cu candidatii admisi pe centre universitare si specialitati precum si locul si ora de prezentare a candidatilor, se vor afisa la data de 2 mart.2007, la autoritatile de sanatate publica din centrele universitare medicale la care au fost arondati candidatii, cu exceptia Centrului Universitar Bucuresti pentru care se vor afisa la Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti – str. Bodesti nr. 1, sector. 2, Bucuresti, telefon: 255.15.74 sau pe internet la adresa www.perfmed.ro.
Dosarul de inscriere va cuprinde:
- cerere de inscriere in care se vor mentiona: specialitatea si centrul universitar in care se doreste sa se sustina examenul, precum si un telefon de contact;
- copie xerox dupa buletinul de identitate/cartea de identitate;
- copie xerox dupa diploma de medic, medic dentist sau farmacist;
- copii xerox ale documentelor care atesta schimbarea numelui (certificat de casatorie etc.);
- adeverinta eliberata de unitatea sanitara unde este incadrat medicul, medicul dentist sau farmacistul, din care sa reiasa tipul de contract de munca (pe perioada determinata sau nedeterminata), numarul Ordinului de confirmare in rezidentiat, durata stagiului de pregatire la data de 30 iunie 2007;
- medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti care au efectuat diferite perioade de stagii in strainatate in specialitatea in care au fost confirmati, vor anexa si aprobarea Ministerului Sanatatii Publice de recunoastere a acestor stagii***);
- medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti vor depune in dosar xerocopie a carnetului de rezident din care sa reiasa absolvirea cu note a tuturor colocviilor in urma stagiilor obligatorii efectuate;
- chitanta de plata taxei de 330 lei achitata in contul IBAN al Centrului National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti nr.RO72TREZ7025025XXX000266, deschis la Trezoreria sector 2 Bucuresti, cod cont 5025.
Confirmarea ca specialisti se va face cu respectarea duratei de pregatire in specialitatea respectiva. Rezidentii care incheie pregatirea in perioada 1 aprilie 2007-30 iunie 2007 vor fi confirmati in specialitate pe baza adeverintei eliberate de unitatea angajatoare, din care sa reiasa finalizarea stagiului de pregatire.
Comisiile de examinare vor transmite pana cel tarziu la data de 22 martie 2007 la Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti, materialele intocmite cu prilejul examinarii ( cataloage, procese verbale, caiete de teza, etc.).
Rezidentilor care nu se prezinta la examen(cu exceptia celor care au aprobarea Ministerului Sanatatii Publice de prelungire a stagiului de rezidentiat) sau nu promoveaza
examenul de specialist, le inceteaza stagiul de pregatire in rezidentiat. Conform HG nr. 899/2002 acestia se pot prezenta la examenul de specialist in cel mult doi ani de la finalizarea pregatirii.
*)dosarul de inscriere va fi completat cu urmatoarele acte: copie dupa actul de identitate, dupa caz copie a atestatului de echivalare a diplomei de licenta, copie xerox si traducerea legalizata a diplomei de specialist obtinuta in afara Romaniei , copie xerox si traducere a documentelor din care sa rezulte durata si curricula de pregatire, avizul Colegiul Medicilor din Romania , dupa caz al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania sau al Colegiului Farmacistilor din Romania
**) dosarul de inscriere va fi completat cu adeverinte din care sa reiasa indeplinirea conditiilor prevazute de Ordinul Comun MS si MEC nr.546/4260/2004;
***) in cazul in care nu exista aceasta aprobare, dosarele vor fi depuse la Ministerul Sanatatii Publice si vor fi completate cu acte traduse si legalizate din care sa reiasa stagiile de pregatire efectuate in strainatate, precum si cu avizul comisiei de specialitate a MSP privind recunoasterea acestor stagii.
Leave a reply
Leave a reply