Un studiu citat de NESCAFE, efectuat la Centrul Nestle de Cercetare si Dezvoltare, a aratat cum consumul moderat de cafea solubila poate creste numarul anumitor bacterii din stomac ce sunt responsabile pentru o mai buna digestie.
“Rezultatul nostru a demonstrat ca un consum moderat de cafea determina o crestere a activitatii metabolice si/sau a numarului de bifidobacterii, un grup de bacterii cu efecte benefice binecunoscute asupra organismului uman”, au declarat cercetatorii studiului, condusi de Rodrigo Bibiloni de la Institutul de Cercetare Nestle din Lausanne, Elvetia.
Cercetarea a inclus 16 adulti, voluntari, cu o stare de sanatate buna, având vârste cuprinse între 21 si 57 de ani si indicele masei corporale între 20 si 30 kg/m2, care au consumat câte trei cani de cafea zilnic timp de trei saptamâni. Voluntarii au avut o dieta stricta, timp de trei saptamâni, înainte de perioada în care trebuiau sa consume cafea, în care nu au consumat alimente precum iaurturi, produse din cereale integrale sau lapte fermentat, care pot contribui la cresterea numarului de bifidobacterii. La finalul cercetarii, numarul de bifidobacterii a crescut pentru toti participantii, cu cresteri importante în special la persoanele care aveau un numar mai mic de bifidobacterii initial.
Astfel, rezultatele studiului mentionat sugereaza ca un consum moderat si regulat de cafea poate fi util pentru cresterea numarului de bifidobacterii si pentru o mai buna activitate metabolica. Cercetarile continua pentru a afla care sunt componentele din cafea responsabile pentru acest efect benefic al cafelei asupra organismului. Ultimele studii din domeniu au demonstrat, de asemenea, ca un consum moderat si regulat de carfea este asociat cu efectele benefice asupra performantei fizice si mentale, precum si scaderea riscului de aparitie a anumitor boli, precum diabetul , cancerul de colon sau Alzheimer.
Leave a reply