In luna iulie a avut loc prima editie a Conferintei Nationale “Sanatate prin Alimentatie”, organizata sub egida Academiei Romane.
Evenimentul s-a desfasurat pe parcursul unei zile de dezbateri tematice, in cadrul careia s-au organizat sesiuni care au avut ca subiecte: Cultura nutritionala populationala, Siguranta alimentara, Suplimentele alimentare, Rolul profilactic al alimentatiei sanatoase in diverse afectiuni.

La eveniment au participat peste 20 de speakeri profesionisti din domeniul sanatatii printre care amintim: Prof.univ.dr. Nicolae Hancu, Prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel, Prof.univ.dr. Mariana Graur, Dr. Claudiu Avram, Prof.univ.dr. Amorin Popa, Prof.univ.dr. Maria Mota, Prof.univ.dr. Gabriela Radulian, Dr. Cristina Nita, Prof.univ.dr. C. I Targoviste, Prof.univ.dr. Gheorghe Mencinicopschi, Prof.univ.dr.Marius Bojita, Conf.univ.dr. Florian Bodog, Dr. Maria Nitescu.
Potrivit comunicatului de presa, la conferinta au luat parte peste 300 de persoane si anume: medici nutritionisti, medici de familie, medici cardiologi, internisti, diabetologi, pediatri, gastroenterologi, autoritati, cat si persoane interesate de sanatate prin alimentatie.
De asemenea, unul din obiectivele principale ale Conferintei Nationale “Sanatate prin Alimentatie” s-a axat pe promovarea alimentelor sanatoase si pe incurajarea producatorilor sa investeasca in productia de alimente sigure, sanatoase si echilibrate.

„Consider ca initiativa noastra de a organiza o manifestare stiintifica despre principiile alimentatiei sanatoase la romani si-a atins scopul. Succesul acestui eveniment reiese din interesul aratat atat de companiile responsabile in promovare unui stil de viata sanatos, precum si de persoanele care s-au inregistrat in numar foarte mare la eveniment”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Hancu.

Leave a reply