Oamenii de stiinta de la Universitatea din Southampton au dezvoltat tratamentul in incercarea de a ataca cancerele, precum cel pancreatic si cele din zona capului si a gatului, care sunt destul de greu de tratat cu tehnologiile disponibile, citeaza Descopera.ro.
Noul medicament functioneaza prin cresterea capacitatii sistemului imunitar de a recunoaste si a ataca tumorile. Cercetari recente au sugerat ca multe tipuri de cancer pot dezactiva celulele imunitare, nepermitandu-le acestora sa mai atace tumorile. Potrivit Descopera.ro, noul medicament poarta numele de ChiLob 7/4 si are rolul de a reactiva celule imunitare si de a le mari numarul.âCeea ce am descoperit a fost ca exista un spectru larg de receptori care pot activa si dezactiva celule imunitare. Unele tipuri de cancere sunt capabile sa dezactiveze celulele imunitare. Tocmai de aceea noi am lucrat la creare unui medicament care grabeste reactivarea sistemului imunitar. Daca vom folosi medicamentul ca pe un vaccin, vom avea posibilitatea de a dirija si antrena celulele imunitare sa tinteasca cancerulâ, a declarat profesorul Martin Glennie, specialist in studierea cancerului si coordonatorul studiului.
Noul medicament face parte din tratamentele anticancer folosite in imunoterapie care incearca, mai curand, sa determine sistemul imunitar al pacientului sa atace tumorile, astfel incat acesta sa nu fie nevoit sa se bazeze doar pe chimioterapie sau radioterapie.
âNoi credem ca ChiLob 7/4 ne poate asigura un spectru larg de tratamente, spre deosebire de noile medicamente anticancer care sunt create doar pentru anumite tipuri de cancer. Acest lucru face ca medicamentele create anterior sa fie foarte scumpe. Noi credem ca multe cancere au in ele celule imunitare care au incercat sa reactioneze impotriva tumorii, dar care au fost dezactivate. Asadar, daca noi le reactivam acestea ar trebui sa distruga cancerul, mai ales atunci cand vom folosi tratamentul in combinatie cu alteleâ, a precizat Martin Glennie.
De asemenea, Glennie a declarat ca spera ca ChiLob7/4 sa inceapa sa fie utilizat pe scara larga in urmatorii 5 ani, dar asta doar daca studiile clinice vor da rezultate favorabile.
âPana acum am constatat ca tratamentul produce simptome asemanatoare gripei, dar acestea sunt slabe comparativ cu efectele secundare ale chimioterapiei si in plus, ele dispar odata ce dispar anticorpii. Credem ca acest tip de medicamente ar putea fi utile mai ales pentru cancerele dificil de tratat, dar nu excludem folosirea lor pentru toate timpurile de cancerâ, a mai declarat prof. Glennie. (Descopera.ro) Leave a reply
Leave a reply