Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer si Liga Romana de Cancer desfasoara, pentru al doilea an consecutive, campania de informare âNu am facut destulâ, cu mesajul: âTe rog, mergi la control! Cand tu suferi, sufar si eu!â.
âContinuam campania de informare inceputa anul trecut si in acest an, adresadu-ne unora dintre cele mai dragi fiinte pentru noi, barbatii: mamele, sotiile, iubitele, surorile si prietenele noastre. Multumim artistilor Andi Vasluianu, Cornel Ilie si Ioan Gyuri Pascu, care s-au implicat in aceasta campanie, ajutandu-ne sa transmitem tuturor femeilor mesajul de a merge la controlâ, a declarat cu ocazia evenimentului de lansare Cezar Irimia, presedinte FABC.
In cadrul campaniei, pe toata durata lunii octombrie, acoperirea media este asigurata de Europa FM, care va difuza un spot de informare inregistrat chiar de cei trei artisti ce sustin campania.
Reclamele outdoor si in statiile de metrou, precum si prezenta pe internet, prin intermediul site-ului www.invingemcancerul.ro si a retelei de socializare Facebook vor fi alte mijloace de comunicare prin care Andi Vasluianu, Cornel Ilie si Ioan Gyuri Pascu vor transmite tuturor femeilor indemnul de a merge la control.
Cancerul la san poate fi de doua tipuri: cancer de san HER2 pozitiv si cancer de san HER2 negativ. Potrivit specialistilor, orice femeie care sufera de cancer de san trebuie sa solicite efectuarea testului HER2, pentru a se stabili forma de cancer de care sufera, pentru ca aceste doua tipuri de cancer de san au particularitati diferite si necesita tratament specific, de asemenea diferentiat.
Studiile de specialitate arata ca una din sase femei cu cancer de san are boala HER2 pozitiva. Un cancer de san HER2 pozitiv se dezvolta mai repede decat alte tipuri de cancer, boala fiind mult mai agresiva. De aceea, este foarte important ca pacientele sa cunoasca de ce tip de cancer de san sufera.
âCancerul mamar reprezinta cea mai frecventa forma de cancer intalnita la femei, cu o incidenta in Romania de 7.929 cazuri noi pe an si o mortalitate de 3.101 decese anual. Cancerul mamar HER 2 pozitiv afecteaza aproximativ 1 din 6 paciente cu cancer mamar, iar tratamentul cere atentie speciala si ingrijire imediata, pentru ca tumorile HER2 pozitive au o rata de crestere mai rapida, iar boala este mult mai agresivaâ, a precizat dr. Catalin Costovici de la Centrul Medical de Diagnostic Tratament Ambulatoriu si Medicina Preventiva al Academiei Romane.
Leave a reply