Bristol-Myers Squibb a lansat “My CML Life” (Viata mea cu LMC) (www.mycmllife.eu/ro), un site web destinat pacientilor cu leucemie mieloida cronica (LMC).

Potrivit Bristol-Myers Squibb, portalul de informare asigura informatii medicale accesibile pentru pacinetii din Romania cu LMC si ofera instrumente pe parcursul diferitelor etape ale experientei lor cu LMC.
“Suntem bucurosi sa punem la dispozitia pacientilor din Romania si a celor care ii ingrijesc aceasta resursa de informare medicala,” My CML Life este deja la dispozitia pacientilor din 9 tari din intreaga Europa, oferindu-le sprijin pentru a gestiona si invinge dificultatile inerente afectiunii lor, pregatindu-i in același timp sa poata purta un dialog mai avizat cu medicul lor”, a declarat Calin Galașeanu, Country Manager Bristol-Myers Squibb Romania.
Continutul educativ al site-ului “My CML Life” a fost elaborat de Bristol-Myers Squibb in colaborare cu o comisie consultativa formata din experti medicali in LMC si din reprezentanti ai pacientilor. Portalul a fost lansat deja in Austria, Belgia, Elveția, Franța, Grecia, Marea Britanie, Portugalia, Polonia și Spania.
“Doream sa abordam o strategie orientata spre pacient, care sa ne permita sa ii explicam pacientului, intr-un mod informal, cele mai importante aspecte atunci cand traiesti cu LMC. Consider ca acest site web poate reprezenta un ajutor important pentru pacient. Acesta il poate consulta acasa, sa caute și sa ințeleaga mai bine boala de care sufera, aspectele ei și cum sa ii faca fața”, a explicat dr. Javier López Jiménez, seful departamentului clinic al spitalului Ramón y Cajal din Madrid si membru al comitetului consultativ pentru site-ul web “My CML Life”.
“My CML Life” ofera pacientilor informatii despre simptomele si diagnosticul LMC, o prezentare generala a tratamentelor, la ce anume sa se astepte odata cu initierea tratamentului si pe parcursul monitorizarii bolii. De asemenea, portalul ofera pacientilor instrumente si servicii practice care includ posibile intrebari pe care pacientii le pot adresa medicilor in timpul tratamentului si vizitelor de monitorizare. Site-ul propune și sugestii de jurnale in care pacienții iși pot nota și urmari evenimentele adverse pentru a-i ajuta sa-si monitorizeze progresul, alaturi de recomandari privind managementul bolii. Sunt de asemenea puse la dispozitie link-uri spre alte resurse utile, inclusiv o lista cu grupuri de sustinere pentru pacienti, astfel incat aceștia sa poata accesa informatii de la experti in domeniul LMC.

Leave a reply