In decembrie 2009 a fost infiintata Societatea Româna de Reproducere Umana si Embrilogie, for stiintific necesar, corespondent al Societatii europene si al celei internationale, a declarat, pentru Agerpres, citata de www.postamedicala.ro, prof. dr. Virgiliu Ancar, presedintele forului. “Acest for respecta regulile societatii europene. Va incepe si un program national prin care, in acest an, 250 de cupluri vor beneficia gratuit de fertilizare. Patologia o va stabili Ministerul Sanatatii”, a subliniat prof. dr. Virgiliu Ancar.
Fertilizarea in vitro ofera o sansa acelor cupluri infertile pentru care s-au epuizat toate variantele clasice, a spus prof. dr. Ancar. El a explicat ca cele mai frecvente cazuri care ajung aici sunt cele generate de obstructii tubare, patologia ovariana prin insuficienta, dar si patologia masculina, respectiv calitatea si numarul de spermatozoizi. Pentru fertilizarea in vitro se pot dona si ovule, acestea fiind necesare femeilor in vârsta sau aflate in premenopauza, celor cu probleme majore de sterilitate.
In lume, majoritatea clinicilor pun o limita de vârsta pentru fertilizarea in vitro intre 40 si 42 de ani. In România nu exista o limita specifica de vârsta, este limita bunului-simt, a mentionat specialistul.

Leave a reply