La mijlocul lunii trecute a avut loc lansarea oficiala in Romania a produsului EQI – concept inovativ de management al greutatii. Evenimentul a fost organizat de Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si compania ArtMed International, reunind un numar de peste 90 de reprezentanti ai comunitatii medico-farmaceutice din diferite domenii: diabet – nutritie, endocrinologie, cardiologie, medicina interna, medicina de familie, farmacisti si lanturi de farmacii.
Lucrarile simpozionului au fost conduse de prof. dr. Maria Mota, sef al Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, UMF Craiova si dr. Julieta Cristescu, Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Paulescu” din Bucuresti. EQI consta intr-un sistem organizat de lipide, care, administrat impreuna cu alimentatia obisnuita, prelungeste senzatia de satietate.
Studiile clinice au demonstrat ca EQI reduce semnificativ aportul caloric, in medie cu 25% (si cu minim 15%). EQI este eficace la subiecti cu valori diferite ale indicelui de masa corporala (normoponderali, supraponderali si obezi), iar efectul indus de EQI se mentine pe o perioada de pana la 8 ore.
EQI este un produs natural, prezentat sub forma de emulsie. Aceasta este preparata din uleiuri purificate de palmier, ovaz si apa, rezultand patru acizi grasi esentiali, parte a lantului alimentar. Nu contine conservanti, coloranti si indulcitori.
Este destinat persoanelor in varsta de peste 18 ani, care doresc sa isi controleze apetitul si sa isi modereze aportul alimentar. Poate fi consumat de vegetarieni si lacto-vegetarieni si este un adjuvant ideal in alte programe de management al greutatii. Se recomanda doua doze pe zi, una la micul dejun si una la pranz. Poate fi administrat ca atare sau adaugat in cafea, ceai, iaurt, bolul de cereale sau supa sau chiar ca dressing la salate.
Leave a reply
Leave a reply