Nestle Nutrition Institute a comunicat
o strategie in sapte pasi pentru reducerea
malnutritiei asociata bolilor la pacientii
spitalizati, precum si la cei din ambulator.
Aceste propuneri inovatoare au fost dezvoltate
in cadrul unei intalniri de lucru cu experti din
diferite domenii la Peebles (Scotia). Malnutritia,
dezechilibrul intre aportul de energie, proteine
si alti nutrienti si-a dovedit efectul negativ
asupra rezultatelor clinice prin cresterea duratei
de spitalizare, a timpului de recuperare
a pacientilor, a consumului de resurse medicale
si reprezinta o povara pentru sistemele de
asistenta medicala.

Strategia in sapte pasi a Nestle Nutrition
Intitute consta in urmatoarele propuneri:

  1. introducerea pregatirii nutritionale in
    programa universitara medicala;
  2. instruirea medicilor din spitale si
    ofertantilor de servicii medicale despre impactul
    subnutritiei asupra morbiditatii si
    mortalitatii;
  3. asigurarea nutritiei in pozitia de specialitate
    medicala recunoscuta, cu drepturi depline;
  4. recunoasterea ca subnutritia este adeseori
    un factor care contribuie la procesul patologic
    (nu doar o consecinta a acestuia);
  5. considerarea nutritiei ca parte a managementului
    de rutina al bolii;
  6. elaborarea unei definitii clare, universale,
    pentru malnutritie si subnutritie;
  7. crearea unor parteneriate clinice si
    reglementate legal, care sa dea posibilitatea
    guvernelor si clinicienilor sa lucreze impreuna
    pentru instituirea unor politici nutritionale
    moderne si practice.
Leave a reply