"Daca la sfarsitul lunii aprilie avem contractul semnat cu consultantul, probabil ca in doua – trei luni de zile vom da anuntul de privatizare pe baza strategiei intocmita de consultant", a declarat agentiei Mediafax presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.
"Daca la sfarsitul lunii aprilie avem contractul semnat cu consultantul, probabil ca in doua – trei luni de zile vom da anuntul de privatizare pe baza strategiei intocmita de consultant", a declarat agentiei Mediafax presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.
In luna decembrie a anului trecut, presedintele AVAS a estimat ca institutia va desemna consultantul financiar in ianuarie 2007, astfel ca anuntul de privatizare urma sa fie publicat in primavara iar transferul in proprietate privat ar fi avut loc in cursul verii.
Anuntul pentru selectia consultantilor a fost publicat la icneputul lunii martie, iar AVAS asteapta ofertele firmelor care vor sa furnizeze serviciile de consultanta financiara pana la 20 aprilie.
Atanasiu crede ca Antibiotice Iasi va atrage multi investitori, printre care si fonduri de investitii.
"Sunt convins ca vor veni si alti investitori care nu au depus, anul trecut, oferte neangajante. Antibiotice este o companie atractiva si pentru cei care sunt producatori de medicamente, dar si pentru plasamente de capital. Probabil vor veni si fonduri de investitii, fiindca este o companie care produce dividende si care va produce in continuare beneficii pentru actionari", a spus seful AVAS.
El a precizat ca firma care va oferi consultanta financiara la privatizarea Antibiotice va trebui sa propuna o strategie prin care sa fie obtinut cel mai bun pret.
"Dorim sa ne spuna (consultantul – n.r.) care este metoda de privatizare prin care maximizam valoarea pe care o primim pe pachetul de actiuni pe care il scoatem la vanzare", a mentionat Atanasiu.
Statul detine 53,01% din actiunile Antibiotice, prin AVAS, care a selectat deja un consultantul juridic pentru privatizarea companiei, firma Bostina si Asociatii.
Antibiotice este unul dintre principalii producatori de medicamente din Romania. Potrivit firmei de cercetare Cegedim Romania, Antibiotice ocupa, anul trecut, locul noua in topul companiilor farmaceutice din Romania, cu vanzari de 175,8 milioane lei si o cota de 3,2%.
Profitul net al producatorului de medicamente a crescut anul trecut cu 27,2% la 25 milioane lei (7,1 milioane euro) comparativ cu valoarea raportata in 2005, la o cifra de afaceri de 195,8 milioane lei (55,6 milioane euro).
AVAS a primit, in toamna anului trecut, 22 de oferte neangajante pentru privatizarea companiei Antibiotice. Un numar de 12 scrisori de intentie au fost depuse de catre fonduri de investitii, iar alte sapte oferte au venit din partea unor companii din domeniul farmaceutic. Alte trei scrisori de intentie au fost depuse de catre distribuitori de medicamente.
Printre investitorii interesati de preluarea companiei se numara Biofarm Bucuresti, care a depus o oferta neangajanta, in calitate de lider al unui consortiu format din Biofarm, SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SSIF Broker si omul de afaceri Tudor Dumitru.
Alte nume vehiculate pe piata sunt grupul farmaceutic Montero si compania Polisano din Sibiu, ambele cu activitati in distributia si retailul cu medicamente, compania Phonix Laboratorium din Ungaria, producatorul Ozone Laboratories, firma canadiana Acic Pharmaceuticals si grupul islandez Actavis, care mai detine in Romania producatorul Sindan.
Leave a reply
Leave a reply