Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) a solicitat conducerii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) sa puna la dispozitia companiilor farmaceutice datele privind volumele de medicamente decontate (numarul de unitati) folosite pentru stabilirea bazei de impozitare pe fiecare companie.
„Daca raportarea CNAS catre companii s-ar face pe baza numarului de unitati decontate, acestea ar putea calcula cu mai multa acuratete consumul de medicamente, in raport cu propriile vanzari, iar cresterea artificiala a taxei clawback ar putea fi oprita”, a declarat Dragos Damian, Presedinte APMGR.Solicitarea vine in contextul mentinerii nivelului nejustificat de ridicat al taxei clawback din T4 2013 si in T1 2014, care nu se reflecta in vanzarile de medicamente inregistrate de companiile producatoare de medicamente generice.
âNivelul de peste 20% al procentului „p” din calculul taxei clawback este impovarator pentru producatorii de medicamente generice, in conditiile in care bugetul de referinta pentru calculul taxei clawback este la nivelul consumului de medicamente din anul 2011â, se arata in comunicatul emis de asociatie. Leave a reply
Leave a reply