Anticolinergicele cu actiune lunga (ACAL) reduc riscul de exacerbari si imbunatatesc simptomele BPOC, potrivit variantei revizuite a Ghidului GOLD.
Initiativa Globala pentru Bolile Pulmonare Obstructive Cronice (GOLD) a publicat o versiune noua, revizuita pe larg, a raportului sau „Strategia globala pentru diagnostic, management si prevenire a BPOC”. Principiile GOLD revizuite pun accentul pe evaluarea atat a riscului de exacerbare, cat si a simptomelor BPOC (boala pulmonara obstructiva cronica). Potrivit raportului, anticolinergicele cu actiune lunga (ACAL) reduc riscul de exacerbari si imbunatatesc simptomele BPOC.
„Principiile GOLD revizuite descriu regimul de tratament farmacologic specific pacientului. Schemele de tratament se modifica si este evident ca optiunile de management trebuie sa includa reducerea riscului de exacerbari. Totusi, BPOC ramane deseori nediagnosticata in formele sale incipiente. Noua viziune asupra bolii permite posibilitatea optimizarii managementului BPOC, reflectand atat complexitatea bolii, cat si integrarea ultimelor cercetari stiintifice.”, a declarat prof. Donald Tashkin, Facultatea de Medicina „David Geffen” a Universitatii California.
„Laudam aceasta modificare de paradigma care se indreapta spre un focus asupra pacientului, furnizand terapii bazate pe nevoile individuale ale pacientului și recunoscand importanta reducerii riscului de exacerbari”, a declarat prof. Klaus Dugi, vicepresedinte Senior Corporativ pe Medicina al Boehringer Ingelheim, din partea aliantei SPIRIVA®. „Tratamentul pentru BPOC ramane un punct principal de atentie pentru noi si suntem in continuare dedicati furnizarii de tratamente precum SPIRIVA® pentru a imbunatati calitatea vietii pentru pacientii cu BPOC.”

Leave a reply