Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii âGrigore Alexandrescuâ a demarat la inceputul acestui an proiectul âPerfectionare in terapia medico-chirurgicala de urgenta a arsurilor pentru copii de varsta mica (0-4 ani) la nivel multiregionalâ prin care isi propune sa scada sub 1% indicele de mortalitate la cazurile specializate de arsuri din toate unitatile medicale care vor beneficia de instruire.
Copiii romani cu varste cuprinse intre 0-4 ani care sufera anual de arsuri vor putea beneficia de terapii de ultima ora ca urmare a proiectului de perfectionare a cadrelor medicale demarat de Spitalul de Urgenta âGrigore Alexandrescuâ.
Realizat prin intermediul unor cursuri de perfectionare realizate fie in sistem de videoconferinta, fie folosind elementele specifice unei platforme de e-learning, proiectul isi propune ca pana in octombrie 2012 sa oferte informatiile unui numar de 1.690 cadre medicale din Romania (560 de medici si 1.130 de asistente).
Potrivit prof. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii âGrigore Alexandrescuâ, anual 12.000 de copii sufera de arsuri, iar dintre acestia peste 2.500 sunt pacienti cu varste cuprinse intre 0-4 ani incadrati ca urgente medico-chirurgicale majore. âPrin acest proiect ne propunem perfectionarea cadrelor medicale implicate in astfel de cazuri si, in acelasi timp, accelerarea procesului de utilizare a noilor metode, tehnologii si echipamente medicale avansate in tratamentul local al arsurilor care utilizeaza pansamente biologice si sinteticeâ, a declarat specialistul.
Pana in prezent, au fost derulate sase sesiuni de cursuri si au fost instruiti 520 de cursanti.
Leave a reply