Telocitele, descoperire a echipei de cercetatori de la Institutul âVictor Babesâ, continua sa revolutioneze lumea medicala mondiala.
In prezent, Telocitele sunt recunoscute in cel putin 40 de laboratoare de pe cele 5 continente. In cercetarea Telocitelor, cele mai active tari sunt China, Germania, Belgia, Italia, SUA.
Potrivit reprezentantilor Institutului âVictor Babesâ, in laboratoarele din Guangzhou din China-acolo unde a fost si echipa de cercetatori romani- se lucreaza intens pentru ca in cursului anului 2012 sa fie realizat primul transplant pe soareci. Cele 20 de zile petrecute in China de echipa de cercetatori de la Institutul âVictor Babesâ, formata din dr. Catalin G. Manole, dr. Mihaela Gherghiceanu, dr. Valeriu Cismasiu si dr. Laura Suciu, condusa de acad. Laurentiu M. Popescu, au insemnat pasi importanti in studiul Telocitelor. In 2012 sunt programate deplasari ale cercetatorilor romani in China si ale celor chinezi in Romania pentru alte studii comune.
âVizita in China a prezentat un succes real. Rezultatele obtinute la Bucuresti in ceea ce priveste implicarea Telocitelor in neo-angiogeneza (formarea de vase sanguine noi, âcheiaâ regenerarii tusulare) au produs un real interes, fiind confirmate independent de grupurile de cercetatori chinezi. S-au identificat puncte comune de interes stiintific, iar acest lucru poate reprezenta piatra de temelie a unei fructuoase colaborari viitoare. In opinia mea, este numai o chestiune de timp pana la identificarea exacta a rolului Telocitelor. Conlucrarea cu partenerii chinezi aduce rezultate incurajatoare acestei ample cercetari asupra tandemului celule stem – telocite”, a declarat acad. Laurentiu M. Popescu.
Leave a reply