Zentiva, parte a grupului sanofi-aventis, va organiza, in perioada februarie – mai 2011, cea de-a doua editie a Forumului Cardiovascular Zentiva, eveniment medical national la care sunt asteptati peste 1.000 de medici cardiologi, neurologi, internisti si medici de familie.
Tema centrala a dezbaterilor din cadrul manifestarilor stiintifice va fi preventia primara si secundara a afectiunilor cardiovasculare.
Editia din acest an a Forumului Cardiovascular va cuprinde 5 manifestari stiintifice si a debutat in Bucuresti, in data de 11 februarie, cu participarea a 300 de medici specialisti. Lucrarile stiintifice ale evenimentului au fost sustinute de catre Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru – Presedintele Societatii Romane de Neurologie si Seful Clinicii de Neurologie, Spitalul Universitar Bucuresti, Prof. Dr. G. A. Dan – Seful Clinicii de Cardiologie, Spitalul Colentina, Prof. Dr. Maria Dorobantu – Seful Clinicii de Cardiologie, Spitalul Floreasca si Prof. Dr. Doina Dimulescu – Seful Clinicii de Cardiologie, Spitalul Elias.
âPrevenirea si controlul afectiunilor cardiovasculare reprezinta unul dintre principalele obiective de sanatate publica. Ca raspuns la nevoia permanenta de informare si educare la nivelul comunitatii medicale si bazandu-ne pe rezultatele bune ale anului trecut, in urma organizarii Forumului Cardiovascular Zentiva, am decis ca in acest an sa extindem seria de manifestari stiintifice ale Forumului si catre alte orase din tara. Prin aceasta dorim sa contribuim la gasirea celor mai bune solutii, adaptate nevoilor pacientilor romani, pentru care punem la dispozitie un vast portofoliu de optiuni terapeutice dovedite, dar si accesibile, in preventia primara si secundara a bolilor cardiovasculare, principala cauza de deces in Romaniaâ, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis Romania.
Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii si pe rapoartele furnizate de Ministerul Sanatatii din tara noastra, Romania s-a pozitionat, la nivel mondial, pe locul 3 pentru femei, respectiv 4 pentru barbati, in ceea ce priveste rata mortalitatii determinata de bolile cardiovasculare.
âFactorii de risc cardiovascular, precum hipertensiunea arteriala, dislipidemia, diabetul zaharat, obezitatea si sedentarismul, daca nu sunt tratati corect si din timp, actioneaza precoce si progresiv de-a lungul anilor, putand determina afectiuni ireversibile. Controlul factorilor de risc printr-o medicatie corecta si prin schimbarea stilului de viata poate reduce semnificativ riscul de deces cardiovascularâ, a declarat Prof. Dr. Ovidiu Bajenaru, Presedintele Societatii Romane de Neurologie.
Leave a reply