Lipton a lansat, pe piata din Romania, gama de ceai verde si ceai alb, noutatea constand in eliminarea gustului amarui, specific acestor tipuri de ceai, fara a pierde insa beneficiile plantelor.
â In Romania, consumul, desi pe un trend pozitiv, este inca scazut, ajungand la aproximativ 30 de litri anual per capita, de 10 ori mai mic decat cel de cafea si mult sub tari precum Polonia, cu 30 de litri anual per capita sau Rusia, cu 50 de litri anual per capitaâ, a declarat Daniel Barbulescu, Manager Categorie Ceai Lipton.
Noua gama de ceai verde se gaseste, in variantele Green Mandarin Orange (cu bucatele de mandarina si portocala) si Green Intense Mint (cu frunze de menta).
Gama de ceai alb, propune consumatorilor, doua sortimente: White Raspberry (zmeura) si White Pomegranate (rodie).
Ceaiurile din aceasta gama ofera, pe langa gustul special, si un continut bogat in flavonoizi.
âFlavonoizii reprezinta o categorie importanta de fitonutrienti (substante active din plante), care au efecte benefice pentru organism si care este bine sa faca parte din dieta noastra zilnica. Consumul de flavonoizi este asociat cu scaderea riscului de aparitie a bolilor cardio-vasculare, aceste substante protejand inima si vasele de sange. In plus, se pare ca flavonoizii sunt implicati in prevenirea diferitelor afectiuni cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul si declinul functiei cognitiveâ, a declarat profesorul Gheorghe Mencinicopschi.
Leave a reply