Potrivit Ministerului Sanatatii peste 70% dintre directiile de sanatate publica au transmis rapoartele cu propunerile de clasificare in functie de competenta a unitatilor sanitare pe baza carora se va aproba categoria in care spitalul va fi clasificat.
Astfel, un numar de 30 directii de sanatate publica din judetele Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Covasna, Cluj-Napoca, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Mures, Satu-Mare, Salaj, Suceava, Tulcea, Timis, Valcea si municipiul Bucuresti au finalizat propunerile pentru clasificarea unitatilor sanitare si le-au transmis pentru validare si aprobare Ministerului Sanatatii.
Cseke Attila, Ministrul Sanatatii a cerut reprezentantilor directiilor de sanatate publica sa verifice la fata locului daca existe neconcordante intre fisele de autoevaluare transmise de unitatile sanitare si realitatea din teren.
Conform legislatiei in vigoare, pana la 1 iunie 2011, data intrarii in vigoare a noului contract-cadru, toate unitatile sanitare trebuie clasificate, in functie de competenta, intr-una din cele 5 categorii de clasificare.

Pana la sfarsitul saptamanii trecute, spitalele au fost obligate sa solicite, in scris, directiei de sanatate publica din aria administrativ teritoriala unde isi desfasoara activitatea, clasificarea in noile conditii.
Clasificarea spitalelor va avea un rol esential in elaborarea propunerilor de modelare a finantarii spitalelor, pe nivele de competenta si performanta si pentru planificarea achizitiilor de aparatura medicala, potrivit comunicatului de presa. Clasificarea spitalelor insemna cresterea eficientei functionarii spitalelor prin evitarea suprapunerilor si paralelismelor intre unitatile spitalicesti, dar si asigurarea accesului echitabil al cetatenilor la serviciile medicale.

Leave a reply